Bokbloggsjerka 13-16 januari

Annikas litteratur- och kulturblogg har utlyst bokbloggsjerka 13-16 januari. Det tyckte jag lät kul och tänkte att jag skulle hänga på.

Frågan som ställts är: Fick du några bokliga julklappar i år?

Det fick jag, fyra totalt av min man och mina svärföräldrar. Jag hade önskat mig böcker eftersom jag stött på en del som verkade intressanta. Två av de jag fick handlar om översättning, specifikt litterär översättning eftersom jag funderar på att slå mig in på det spåret inom jobbet. Jag tänkte att det kunde vara bra att läsa lite om det.

 

Av mina svärföräldrar fick jag ”Med andra ord – Texter om litterär översättning” av Lars Kleberg och ”The Linguist and the Emperor – Napoleon and Champollion’s Quest to Decipher the Rosetta Stone” av Daniel Meyerson.

De här två fick jag av min man: ”Högt och  lågt i skönlitterär översättning till svenska” av Yvonne Lindqvist och ”The Secret Circle: The Captive Part II and The Power” av L. J. Smith. Eftersom han nu var så söt och råkade köpa del två av Secret Circle blev jag tvungen att köpa mig själv en lite försenad julklapp i form av del 1.

”The Secret Circle: The Initiation and The Captive Part I” av L. J. Smith.

Förhoppningsvis kan jag snart börja med Lindqvists bok. Den känns aktuellast just nu eftersom jag sitter med översättningsprov för Harlequin och i boken har de bland annat tittat närmare på en sådan översättning.

På återseende!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

En reaktion på “Bokbloggsjerka 13-16 januari”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>