Kärlek är det enda som är viktigt

"Sista testamentet"
”Sista testamentet”

Titel: Sista testamentet
Författare: James Frey
Förlag: Gilla Böcker
Recensionsex: Ja, från Gilla Böcker
Format: Danskt band
Sidantal: 399
Läst på språk: Svenska
Översättning: Ja, från engelska

Mitt betyg: Bokbetyg Bokbetyg Bokbetyg Bokbetyg Bokbetyg

Finns att köpa på:  Adlibris, Bokus, Bokia och CDON.

 

Boken handlar om Ben Zion Avrohom senare byter han namn till Ben Jones. Vi får följa delar av hans liv i  tretton personers berättelser om deras möte med honom. Namnen på dessa personer är till stor del samam som en del av böckerna i Bibeln, t.ex. Esther (Ester), Ruth (Rut), Mark (Markus), Luke (Lukas). Det tycker jag var lite intressant. Ben borde ha dött av olyckan han råkar ut för men istället överlever han och hela kroppen är full av ärr. Efter olyckan har han en förmåga att påverka folk i sin närhet på olika sätt. Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen så jag skriver inte mer.

 

Min åsikt: Det här är en av de bästa böckerna jag har läst på länge. Första kapitlet var lite konstigt men sen…vilken bok. Språket var underbar, enkelt men ändå så bra. Boken kritiserar vårt leverne idag och hur vi ser på samhället, livet, religion. Hur vi lever helt enkelt. Det viktiga är här och nu inte vad som kommer sen. Det finns inget efter döden. Det finns inget evigt liv och ingen gud. Det är livet man ska ta till vara. Det allra viktigaste är kärlek. Älska alla villkorslöst oavsett kön, hudfärg, ålder, åsikter, etc.

Det är svårt att läsa boken utan att påverkas på något sätt. Man kan känna personernas smärta, sorg, glädje och lycka.

Jag tror att jag har hittat en ny favoritförfattare i James Frey. Okej, jag har bara läst den här boken av honom men jag tycker att den var så bra!

James Frey
James Frey (Bild hämtad från Gilla Böcker)

Det här är en bok jag rekommenderar alla att läsa. Den är bara så bra mer behöver inte sägas. LÄS BOKEN!

Tack, Gilla Böcker, för en otrolig läsupplevelse!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

En reaktion på “Kärlek är det enda som är viktigt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>